Hautakivien asennus

Muistokiven valinta ja hankinta

Kun läheisen muistoa kunnioittava hautakivi on hankinnassa, on tärkeää löytää juuri oikea kivi, joka kuvastaa vainajan persoonaa ja omaisten toiveita. Keikyän Kivi tarjoaa laajan valikoiman erilaisia hautakiviä, jotka voidaan muokata yksilöllisesti asiakkaan toiveiden mukaisesti. Suunnittelijamme auttavat mielellään löytämään toiveita ja budjettia vastaavan ratkaisun.

Hautakiven hankinta on omaisten vastuulla, ja lopulliseen hintaan vaikuttavat kiven koko, pintakäsittelyt sekä koristeet. Keikyän Kivi tarjoaa asiantuntevaa palvelua ja laadukkaita muistokiviä, jotka valmistetaan kotimaisesta kivestä ja myydään laatutakuulla. Ota yhteyttä suunnittelijaamme saadaksesi tarkempaa tietoa hautakivien hinnoista.

Asennuksen tärkeys ja turvallisuus

Hautakiven asentaminen on tärkeä ja arvokas vaihe, joka vaatii ammattitaitoa ja huolellisuutta. Keikyän Kivi hoitaa kivien pystyttämisen sulan maan aikana seurakunnan ohjeiden mukaisesti. On tärkeää, että asennus tehdään oikein, sillä huomattavasti kallellaan oleva kivi voi olla vaarallinen ja se on oikaistava pikimmiten.

Mikäli asentamamme kivi kallistuu, tarjoamme kolmen vuoden oikaisutakuun. Ota välittömästi yhteys meihin, jos havaitset kiven kallistuneen. Hoidamme kiven suoristuksen ja oikaisun ammattitaitoisesti ja turvallisesti, varmistaen että hautakivi palvelee arvokkaasti vuosikymmeniä.

Hautakiven huolto ja kunnostus

Ajan saatossa hautakiven pinta voi likaantua ja kaiverrusten käsittelyt kulua. Keikyän Kivi tarjoaa hautakivien entisöintipalveluita, joiden yhteydessä kiven pinta ja kaiverrukset puhdistetaan huolellisesti. Vanhat käsittelyt uusitaan ja tarvittaessa kaiverrusten väriä voidaan muuttaa, esimerkiksi kullatut tekstit voidaan hopeoida.

Nimikaiverruksen kunnostuksen tai uudistuksen tullessa ajankohtaiseksi, kääntykää meidän puoleemme. Tarjoamme kaiverrusten kultauksille ja hopeoinneille 10 vuoden takuun, varmistaen että hautakivi säilyttää arvokkuutensa ja kauneutensa vuosien varrella.

Yksilöllinen suunnittelupalvelu

Hautakiven suunnittelu on prosessi, jossa yhdistyvät omaisten toiveet ja ammattilaisten osaaminen. Keikyän Kiven yksilöllinen suunnittelupalvelu auttaa hahmottamaan hautakiven ulkonäön ennen sen valmistusta. Käytössämme olevat suunnitteluohjelmat ja kivisuunnittelijat mahdollistavat kolmiulotteisen visualisoinnin, jossa muoto, väri, tekstit ja koristeet nähdään oikeassa mittakaavassa.

Tarvittaessa suunnittelemme täysin uuden kivimallin toiveidenne mukaan. Tutustukaa vaihtoehtoihin rauhassa ja ottakaa yhteyttä suunnittelijaamme. Yhdessä suunnitellen luomme läheisenne muistolle kauniin, yksilöllisen ja korkealaatuisen hautamuistomerkin.

Asennusaika ja -ohjeet

Hautakiven asennusajankohta vaihtelee sääolosuhteiden ja seurakunnan ohjeistuksen mukaan. Etelä-Suomessa asennukset voivat alkaa jo aikaisin keväällä ja jatkua myöhään syksyyn, ellei routa ole esteenä. Seurakunnat kunnostavat haudat ennen kiven toimittamista, ja jokaisella seurakunnalla on omat sääntönsä kiven toimittamiselle.

Keikyän Kivi huomioi kaikki nämä seikat ja varmistaa, että hautakivi asennetaan asianmukaisesti ja kunnioittavasti. Olemme yhteydessä seurakuntaan ja noudatamme heidän ohjeitaan, jotta hautakiven asennus sujuu suunnitelmien mukaan.