Hautakiviesite

Lataa 2024 hautakiviesite täältä.

 

Hautakiven suunnittelu

Käytössämme ovat Suomen parhaat hautakivien suunnitteluohjelmat sekä ammattitaitoisimmat kivisuunnittelijat.

Lue lisää
Kivilaadut

Kivi on luonnonmateriaali, jolle on ominaista värien ja kuvioinnin vaihtelevuus.

Lue lisää
Symbolit

Vainajan elettyä elämää voidaan kuvata erilaisin symbolein ja koristeet voidaan toteuttaa yksilöllisten toiveiden mukaan.

Lue lisää
Asennuksesta ja kustannuksista

Hautakiven saa asentaa haudalle pääsääntöisesti 1.6. – 31.10.Etelä-Suomessa usein aiemmin keväällä ja myöhemminkin syksyllä.

Lue lisää
Hautakiven huolto-ohjeet

Hautamuistomerkin puhdistus ja hoito-ohjeet. Kivi on kaunis, arvokas materiaali ja kestävyydessään lähes ikuinen.

Lue lisää
Hautakivien entisöinti

Hautakiven pinta likaantuu ja kaiverrusten käsittelyt kuluvat ajan saatossa ulkoisista tekijöistä johtuen. 

Lue lisää

Kysymyksiä ja vastauksia hautakivistä

Keikyän Kivi Oy asentaa hautakivet kestävästi ja huolellisesti paikoilleen. Toimimme Tampereen ja Helsingin seudulla sekä ympäri Suomen.

Valtakunnallinen verkostomme takaa, että toimituksen ja asennuksen hinta on sama etäisyydestä riippumatta.

Jokaisella seurakunnalla on omat käytäntönsä ja ohjesääntönsä siitä, milloin kiven saa asentaa.

Vuosien saatossa lika pinttyy kiven pintaan, jolloin siihen voi muodostua myös sammalta. Hautakiven sijainti vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti sammalta muodostuu.


Esimerkiksi puiden läheinen sijainti vauhdittaa sammaloitumista. Mikäli hautakiven sammaloitumista halutaan estää, suosittelemme hautakiven vuosittaista puhdistusta. Autamme mielellämme hautakivien huolto- ja kunnostustehtäviin liittyvissä asioissa.

Lue lisää hautakivien huollosta.

Monia mietityttää, kuka hoitaa ja maksaa hautakiven suoristuksen. Entä kenen kuuluu nostaa hautakivi ylös? Kiven kallistuessa tai kaatuessa pyydämme viipymättä ottamaan yhteyttä suoraan meihin. Asentamillemme uusille hautakiville myönnämme 3 vuoden oikaisutakuun.

Me hoidamme kiven suoristuksen ja oikaisun ammattitaitoisesti ja turvallisesti muun muassa Tampereen ja Helsingin seudulla.

Kiven ostaminen ja maksaminen kuuluu omaisille. Suunnittelijamme auttavat mielellään löytämään toiveita ja budjettia vastaavan ratkaisun – tarjolla on useita eri vaihtoehtoja.

Hautakiven hinta määräytyy halutun kivilajin ja varustetason mukaan. Lopulliseen hintaan vaikuttavat esimerkiksi kiven koko, pintakäsittelyt sekä koristeet. Saat hautakivien hinnoista tarkempaa tietoa, kun otat yhteyttä suunnittelijaamme.

Hoidamme kivien pystyttämisen sulan maan aikana seurakunnan ohjeiden mukaisesti. Seurakunnan ylläpitämille palkkialuille voidaan hautakivi asentaa monesti myös talvella.

Kovat kivilaadut soveltuvat parhaiten hautakiviin, ja ne kestävät vuosien saatossa parhaiten Pohjoisen vaativat olosuhteet. Pehmeämmät kivilajit, kuten marmorit, eivät kestä niin hyvin Suomen oloissa.

Valikoimaamme kuuluvat kaikki yleisesti saatavilla olevat muistomerkkeihin soveltuvat kivilajit. Valittu kivilaatu antaa muistomerkille ainutlaatuisen ja persoonallisen ilmeen.

Muistokiviä koskevat määräykset on mainittu hautausmaiden käyttösuunnitelmassa. Esimerkiksi muistomerkin enimmäiskoko vaihtelee sen mukaan, onko kyseessä arkkuhautausmaa vai uurnahautausmaa.

Myös meillä Keikyän Kivessä on tiedossa seurakuntien mahdolliset rajoitukset. Kiven suunnitelma on hyväksytettävä seurakunnassa ennen sen valmistamista ja teemme tämän aina asiakkaan puolesta.

Pääsääntöisesti hautakiviä saa koristella haluamallaan tavalla hyvän maun puitteissa.