Nimen lisääminen hautakiveen

Saatuamme tilauksen nimen lisäämisestä hautakiveen, noudamme kiven hautausmaalta seurakunnan ohjeiden mukaisesti, tai niin kuin on sovittu.

Kiven saavuttua tiloihimme Sastamalaan sovimme nimen lisäämiseen liittyvät yksityiskohdat. Tarkastamme myös kiven kunnon ja tarvittaessa suosittelemme kivelle entisöintiä. Lopuksi asennamme kiven takaisin hautausmaalle ja teemme sovittaessa aluskiven oikaisun.

Lisänimet ammattitaidolla ja takuutyönä

Lisänimen kaiverrus ammattitaidolla

Kaiverruksia teemme ympäri vuoden. Kaiverrukset tehdään aina sisätiloissa, jolloin pystymme takaamaan työllemme parhaan mahdollisen laadun. Kullatuille ja hopeoiduille kaiverruksille myönnämme 10 vuoden takuun. Jäljennämme kivessä olevan tekstityypin ja uusi kaiverrus tehdään tietokoneavusteisesti samanlaiseksi, kuin kivessä ennestään olevat kaiverrukset.

Pronssikirjaimelliset lisänimet

Kun kiven aiemmat tiedot on toteutettu pronssikirjaimin, toteutetaan lisänimi yleensä samoin. Tarkistamme kivessä olevan sävyn, fontin ja koon. Pronssi patinoituu ajan saatossa, joten usein uudet kirjaimet ovat jonkin aikaa kirkkaammat kuin entiset. Ero kuitenkin tasoittuu ajan kuluessa.

Lisänimi laatalla

Mikäli hautakiveen ei enää mahdu lisänimeä kaivertamalla tai kiveen halutaan jättää vielä tilaa useammille nimitiedoille, voi nimen lisäämisen toteuttaa laatalla. Kauttamme on saatavilla runsas valikoima erilaisia pronssi- ja messinkilaattoja. Suosittelemme mielellämme kiveenne sopivaa laattaa.

Etupinnan uudelleenhionta

Hautakiven etupinta voidaan myös tarvittaessa hioa, jolloin kaikki kaiverrukset tehdään uudelleen. Kaiverrusten kokoa ja sijoittelua muuttamalla saadaan kiveen lisää tilaa tulevillekin kaiverruksille tai laatoille. Kullatuille ja hopeoiduille kaiverruksille myönnämme 10 vuoden takuun.


Hautakivien entisöinti

Hautakiven pinta likaantuu ja kaiverrusten käsittelyt kuluvat ajan saatossa ulkoisista tekijöistä johtuen. Entisöinti voidaan tehdä nimen lisäämisen yhteydessä tai erikseen. Entisöitäessä kiven pinta ja kaiverrukset puhdistetaan huolellisesti kauttaaltaan ja vanhat käsittelyt uusitaan. Myös kaiverrusten värin vaihto on tässä kohdassa mahdollista, esimerkiksi aiemmin kullatut tekstit voidaan entisöinnin yhteydessä hopeoida.

Kaiverruksien kultauksilla ja hopeoinneilla 10 vuoden takuu