Hautakivien hoito-ohjeet

Muistomerkkien asianmukainen huolto

Kivi on arvokas ja kestävä materiaali, joka säilyttää kauneutensa vuosikymmeniä asianmukaisella hoidolla. Säännöllinen huolto auttaa poistamaan ruohosilpun, hiekan ja siitepölyn aiheuttamat haitat. Kiillotettu kivipinta on tiivis ja likaa hylkivä, kun taas mattahiottu pinta vaatii hieman enemmän huomiota.

Puhdistusprosessi on yksinkertainen: lika voidaan useimmiten poistaa vedellä tai miedolla pesuaineliuoksella ja harjalla. Sahatut, hiekkapuhalletut, poltetut ja hakatut pinnat puhdistetaan samoin menetelmin. On tärkeää käyttää kivipinnoille sopivia neutraaleja ja mietoja pesuaineita, sillä pesuvesi valuu maahan ja voimakkaat kemikaalit voivat vahingoittaa kiveä.

Lue lisää hautakiven puhdistuksesta

Hautakiven kunnostus ja entisöinti

Hautakiven pinta ja kaiverrukset voivat ajan saatossa kulua ja likaantua. Entisöinti on tärkeä toimenpide, joka palauttaa kiven alkuperäisen loiston. Entisöinnin yhteydessä kiven pinta puhdistetaan huolellisesti ja vanhat käsittelyt uusitaan. Myös kaiverrusten väriä voidaan muuttaa, esimerkiksi kullatut tekstit voidaan hopeoida.

Keikyän Kivi tarjoaa ammattitaitoista entisöintipalvelua, jossa käytetään vain parhaita menetelmiä ja materiaaleja. Kaiverrusten kultauksilla ja hopeoinneilla on jopa 10 vuoden takuu, mikä kertoo työn laadusta ja kestävyydestä.

Yksilölliset hautakivet ja niiden valmistus

Keikyän Kivi on suunnitellut ja valmistanut hautakiviä jo vuodesta 1933. Jokainen hautakivi suunnitellaan yksilöllisten tarpeiden mukaisesti, ja valmistus tapahtuu omalla kiviveistämöllämme Pirkanmaalla. Pitkät perinteet ja monipuolinen osaaminen yhdistettynä ennakkoluulottomaan tuotekehitykseen takaavat tuotteiden korkean laadun.

Käytämme hautakivien valmistuksessa korkealaatuista kotimaista kiveä, ja tuotteillemme on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton avainlipputunnus. Ammattitaitoinen suunnittelupalvelu ja ajanmukainen valmistusteknologia mahdollistavat yksilöllisten muistomerkkien toteuttamisen.

Hautakivien asennus ja huolto

Asentamillamme hautakivillä on kolmen vuoden oikaisutakuu. Mikäli kivi jostain syystä kallistuu, on tärkeää ottaa välittömästi yhteyttä meihin. Kiven oikaisu on turvallisuuskysymys, ja huomattavasti kallellaan olevan kiven viereen ei saa mennä ennen kuin se on oikaistu.

Hautakiven asennus on mahdollista tehdä pääsääntöisesti keväästä syksyyn, mutta seurakunnan perustamille palkkialueille kivet voidaan viedä läpi vuoden. Jokaisella seurakunnalla on omat ohjeistuksensa, joten asennusaikataulu ja -käytännöt tulee aina tarkistaa paikalliselta seurakunnalta.