Hautakivien kaiverrus

Hautakiven huolto ja kunnostus

Hautakivi on pysyvä muistomerkki, joka vaatii aika ajoin huoltoa säilyäkseen kauniina vuosien saatossa. Keikyän Kivi tarjoaa ammattitaitoista huoltopalvelua, joka pitää huolen siitä, että muistomerkki pysyy arvokkaana ja esteettisenä. Säännöllisellä puhdistuksella voidaan estää sammaleen ja muiden epäpuhtauksien kertyminen kiven pintaan, ja mikäli hautakivi kallistuu tai kaatuu, meidän asiantuntijamme suoristavat sen turvallisesti ja luotettavasti.

Keikyän Kivi tarjoaa myös kolmen vuoden oikaisutakuun uusille asentamillemme hautakiville. Tämä takaa, että voit luottaa hautakiven pysyvän suorassa ja siistinä ilman lisähuolia. Mikäli huomaat hautakiven kallistuneen tai kaatuneen, ota yhteyttä meihin, niin hoidamme asian kuntoon nopeasti ja ammattitaidolla.

Kiven valinta ja suunnittelu

Hautakiven valinta on henkilökohtainen prosessi, jossa Keikyän Kiven suunnittelijat ovat valmiina auttamaan. Valikoimastamme löytyy useita eri kivilajeja, jotka soveltuvat Pohjoisen vaativiin olosuhteisiin. Kiven valintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten kiven koko, pintakäsittelyt ja koristeet. Suunnittelijamme auttavat löytämään toiveita ja budjettia vastaavan ratkaisun, joka kunnioittaa vainajan muistoa ja omaisten toiveita.

Kivien hankinta ja maksaminen kuuluvat omaisille, mutta Keikyän Kivi tekee prosessista mahdollisimman sujuvan. Tarjoamme kattavat palvelut suunnittelusta asennukseen, ja valtakunnallinen verkostomme takaa, että saat saman hinnan riippumatta etäisyydestä. Kiven suunnitelma on hyväksytettävä seurakunnassa ennen valmistamista, ja tämän byrokraattisen prosessin hoidamme puolestasi.

Hautakiven asennus ja sijainti

Hautakiven asennus on tärkeä osa muistomerkin pystyttämistä, ja Keikyän Kivi hoitaa tämän tehtävän huolellisesti ja kestävästi. Asennamme hautakivet seurakunnan ohjeiden mukaisesti, ja sulan maan aikana asennus onnistuu nopeasti ja vaivattomasti. Etelä-Suomessa asennus on mahdollista myös talvella, mikäli sääolosuhteet sen sallivat.

Hautakiven sijainti hautausmaalla voi vaikuttaa sen kunnossapitoon. Esimerkiksi puiden läheisyys voi nopeuttaa sammaloitumista. Keikyän Kivi neuvoo ja auttaa hautakiven sijainnin valinnassa, ottaen huomioon sekä esteettiset että käytännölliset seikat. Meiltä saat myös ohjeet ja vinkit hautakiven asianmukaiseen hoitoon ja puhdistukseen.

Hautakiven merkitys ja perinne

Hautakivi on osa suomalaista hautausmaakulttuuria ja kertoo tarinaa menneistä sukupolvista, merkkihenkilöistä ja oman aikansa tyylisuunnista. Keikyän Kivi ymmärtää tämän perinteen arvon ja tarjoaa palveluita, jotka kunnioittavat tätä perinnettä. Hautakivi on viesti maasta kohoava, ja sen suunnittelussa ja valmistuksessa on mahdollista yhdistää perinteitä ja nykyaikaa.

Hautakiven pystyttäminen on tapa muistaa ja kunnioittaa edesmennyttä. Se on myös surutyön muoto, joka auttaa omaisia käsittelemään menetystä. Keikyän Kivi auttaa sinua luomaan muistomerkin, joka säilyttää muiston elävänä ja tuo lohtua surun keskellä.