Hautakivien valmistusprosessi

Luonnonkiven valinta hautamuistomerkiksi

Keikyän Kivi tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden valita hautamuistomerkiksi laadukkaita luonnonkiviä, jotka ovat peräisin Suomen syvistä uumenista. Kiven valinnassa on tärkeää ottaa huomioon sen luonnolliset ominaisuudet, kuten väri, kuviointi ja rakenne, jotka tekevät jokaisesta kivestä ainutlaatuisen. Kiven kestävyys ja säänkestävyys ovat myös avainasemassa, jotta muistomerkki säilyy kauniina vuosikymmeniä.

Keikyän Kivi auttaa asiakkaita ymmärtämään eri kivilajien erityispiirteitä ja valitsemaan juuri oikean kiven, joka kunnioittaa vainajan muistoa ja sopii hautausmaan ympäristöön. Kivivalikoimamme sisältää useita eri vaihtoehtoja, joista jokainen voi löytää toiveidensa mukaisen ratkaisun.

Hautakiven suunnittelu ja personointi

Yksilöllisen hautakiven suunnittelu on tärkeä osa muistomerkin valmistusprosessia. Keikyän Kivi tarjoaa asiakkailleen ammattitaitoista suunnittelupalvelua, jossa hyödynnetään nykyaikaisia suunnitteluohjelmia. Asiakkaat voivat nähdä kolmiulotteisen mallin tulevasta hautakivestä, mukaan lukien muodon, värin, tekstit ja koristeet, ennen valmistuksen aloittamista.

Asiantuntijamme ovat valmiita suunnittelemaan täysin uuden kivimallin asiakkaan toiveiden mukaisesti. Yhteistyössä suunnittelijan kanssa luodaan kaunis, yksilöllinen ja korkealaatuinen hautamuistomerkki, joka kertoo tarinaa vainajan elämästä ja persoonasta.

Kiven jalostus ja käsittely

Kiven jalostusprosessi alkaa louhinnalla, jossa kivi irrotetaan maaperästä. Keikyän Kivi käyttää ympäristöystävällisiä menetelmiä, jotka eivät vahingoita luontoa. Louhinnan jälkeen kivi käy läpi useita käsittelyvaiheita, kuten sahausta, hiontaa ja kiillotusta, jotta saavutetaan haluttu muoto ja pinta.

Käsityömenetelmät, kuten lohkominen ja kaiverrus, ovat edelleen tärkeä osa hautakivien valmistusta. Ne tuovat esiin kiven luonnollisen kauneuden ja mahdollistavat yksilöllisten yksityiskohtien lisäämisen. Keikyän Kivi yhdistää perinteiset käsityötaidot ja modernin teknologian luodakseen kestäviä ja esteettisiä hautakiviä.

Asennus ja huolenpito

Hautakiven asennus on viimeinen vaihe valmistusprosessissa. Keikyän Kivi huolehtii siitä, että hautakivi asennetaan asianmukaisesti ja kunnioittavasti hautausmaalle. Asennuksen yhteydessä varmistetaan, että kivi on tukevasti paikoillaan ja kestää vuodenaikojen vaihtelut. Tarjoamme myös kolmen vuoden oikaisutakuun asennukselle, jotta voit olla varma muistomerkin pysyvyydestä.

Hautakiven huolenpito on tärkeää sen pitkäikäisyyden kannalta. Keikyän Kivi tarjoaa palveluita, kuten puhdistusta ja entisöintiä, joiden avulla kiven kauneus säilyy vuosien saatossa. Entisöinnin yhteydessä voidaan myös uusia kaiverrusten käsittelyt tai vaihtaa niiden väriä, esimerkiksi kultaamalla tai hopeoimalla tekstit.

Laadunvarmistus ja takuut

Keikyän Kivi sitoutuu tarjoamaan asiakkailleen vain parasta laatua. Jokainen hautakivi valmistetaan huolellisesti ja tarkastetaan ennen toimitusta, jotta se täyttää korkeat laatuvaatimukset. Käytämme vain ensiluokkaisia materiaaleja ja noudatamme tiukkoja valmistusstandardeja.

Kaikille hautakiville myönnetään takuu, joka kattaa mahdolliset materiaali- ja valmistusvirheet. Lisäksi tarjoamme kaiverrusten kultauksille ja hopeoinneille 10 vuoden takuun, mikä takaa tekstin näkyvyyden ja kestävyyden pitkälle tulevaisuuteen.